Zone Blauw is een frisse en jonge praktijk. Na een rijke carrière als chef-kok ben ik mij de laatste 10 jaar steeds actiever gaan verdiepen in wat voeding kan betekenen voor je gezondheid.
Hierbij raakte ik geïnteresseerd in de blauwe zones. Dat zijn een aantal afgebakende gebieden op de wereld waar de bewoners substantieel ouder worden dan op de rest van de wereld. Er wonen ook relatief veel 100-plussers. Bovendien zijn de bewoners tot op hoge leeftijd gezond, gelukkig en vitaal.
Hier is onderzoek naar gedaan en er zijn een aantal gemeenschappelijke kenmerken te vinden die daar aan ten grondslag liggen.
De bewoners van de Blauwe Zone hebben een traditionele levensstijl met veel fysieke activiteit. Ze hebben bovendien hechte sociale banden, waarbij ze niet, net als in deze tijd, steeds weer hun telefoon pakken om contact te leggen, maar elkaar gewoon opzoeken. Ze zijn vaak zelfvoorzienend in hun voedingspatroon en bereiden hun eten meestal zelf. Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde , plantaardige voedingsmiddelen. Eten is bij hen nog steeds een sociaal (rust) moment, waar ze de tijd voor nemen.
Toen ik mij verdiepte in de blauwe zones en overtuigd raakte van het feit dat hun leefwijze ten grondslag ligt aan hun meetbare vitale en gelukkige hoge leeftijd, wist ik dat mijn bedrijfsnaam een link moest hebben met deze blauwe zones. Ik maak in mijn vitaliteitsreis zeker gebruik van de kenmerken van deze levensstijl. Echter heb ik die kenmerken wel naar eigen inzicht verder uitgewerkt . Bovendien pas ik die tijdens de vitaliteitsreis per individu aan.
Door het eigen karakter van de vitaliteitsreis, vind ik ook dat mijn naam een eigen karakter zou moeten krijgen. Zo is de naam Zone Blauw ontstaan.

Ogliastra (Sardinië), Acciaroli (Italië), Okinawa (Japan), Loma Linda (Californië), Nicoya schiereiland (Costa Rica), Ikaria (Griekenland), Öland (Zweden) zijn de blauwe zones.